Uutiset

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan KD Nuoret yhdistyivät Savo-Karjalan nuorisopiiriksi

TIEDOTE

Kuopiossa pidettiin lauantaina 20.12. KD Nuorten kahden nuorisopiirin yhdistymiskokous, kun Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan yhdistyksistä muodostettiin Savo-Karjalan KD Nuoret. Yhdistyminen johtuu uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä, sillä perinteisesti valtakunnallisen poliittisen nuorisojärjestö KD Nuorten paikalliset nuorisopiirit ovat toimineet vaalipiireittäin.

Kokouksessa päätettiin Pohjois-Karjalan nuorisopiirin lakkauttamisesta. Vuonna 1982 perustettua yhdistystä on vuodesta 2010 saakka johtanut joensuulainen yrittäjä, KD:n varavaltuutettu Antti Kainulainen. Hän jätti pestin haikein mielin: ”Historiallinen hetki, sain kunnian olla tällä erää viimeinen puheenjohtaja Pohjois-Karjalan KD Nuorissa. Nyt on aika antaa tilaa nuoremmille”, 30-vuotias Kainulainen totesi kokouksen jälkeen.

Pohjois-Savon nuorisopiiri puolestaan hyväksyi sääntömuutoksen, jonka myötä yhdistys tunnetaan tästä eteenpäin Savo-Karjalan KD Nuorina. Nuorisopiirin puheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen Johanna Saukkonen. 25-vuotias Saukkonen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, ja on aiemmin asunut Joensuussa. Hänelle koko uuden vaalipiirin alue on siis jo entuudestaan tuttua.

Nuorisopiiri iloitsee vaalipiiriuudistuksesta, sillä sen ansiosta pienten puolueiden äänikynnys ensi kevään eduskuntavaaleissa on huomattavasti matalampi kuin aiemmin. Savo-Karjalan KD Nuoret näkee uudistuksen parantavan äänestäjän alueellista tasa-arvoa, sillä ensi keväänä mahdollisuus oman kansanedustajan saamiseen on hyvin realistinen. Vaalityötä suunniteltiinkin jo täydellä teholla.

Varapuheenjohtajaksi syyskokous valitsi kuopiolaisen Johannes Rinteen, joka toimi aiemmin Pohjois-Savon KD Nuorten sihteerinä. 26-vuotias Rinne opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi. Muut hallitukseen valitut jäsenet vuodelle 2015 olivatAntti Kainulainen, sekä kuopiolaiset Pirjo Böös ja Minna Porkola, joka nimettiin myös nuorisopiirin sihteeriksi. Varajäseneksi hallitukseen valittiin Janne Porkola Kuopiosta.

Syyskokouksessa oli vierailemassa KD:n entinen MEP Sari Essayah, joka on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa Savo-Karjalassa. Lapinlahdelle viime kesänä muuttanut Essayah piti kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen, jossa hän käsitteli mm. lapsiperheiden asemaa ja KD:n toimia hallituksessa lapsilisien leikkausten vaikutusten kompensoimiseksi. Kokouksessa oli mukana myös iisalmelaistaustainen KD Nuorten pääsihteeri Milka Taivassalo, joka on myös eduskuntavaaliehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Valokuvassa vasemmalta: Janne Porkola, Minna Porkola, Johannes Rinne, Johanna Saukkonen, Antti Kainulainen, Pirjo Böös ja Sari Essayah.

Lisää kuvia Savo-Karjalan Facebook-sivun albumista, käy tykkäämässä!

Lisätiedot:

Johanna Saukkonen
Savo-Karjalan KD Nuorten pj
050 341 4635
savo-karjalan@kdnuoret.fi

Minna Porkola
Savo-Karjalan KD Nuorten sihteeri
044 590 9958
savo-karjalan@kdnuoret.fi

Lue myös