Sanktioita Iranille! Aseapua Israelille?

13.4.2024 Iranin islamilainen tasavalta iski Israeliin droonein ja risteilyohjuksin. Vaikka isku torjuttiinkin nopean yhteisen reagoimisen seurauksena, jännitteet jäivät elämään. Lähi-Itä on taas se, mihin maailman katseet keskittyvät. Tässä tilanteessa Suomen valtion tulisi esittää järkkymätön tukensa Israelille ja kertoa olevansa valmis lähettämään Israelille aseapua tilanteen eskaloituessa.

Tämä on uusi mahdollisuus lännelle osoittaa olevansa historian oikealla puolella”, kertoo KD Nuorten aluepoliittinen vastaava Joona Räty.

Lännen ei tule jättää Iranin iskua huomiotta, vaan korottaa Irania vastaan tehtyjä pakotteita. On muistettava, että vain noin kuukausi sitten Iran jäi kiinni yrityksestä salakuljettaa aseita Länsirannalle, minkä lisäksi valtio on osallistunut laajamittaiseen terroristitoiminnan tukemiseen jo vuosia. Iran on myös todistettavasti osallistunut lokakuun seitsemännen päivän iskujen valmisteluun. On huomioitava, että Iranin iskua edeltänyt Israelin surmatyö kohdistui Hamasin iskusta osittain vastuussa olleeseen komentaja Mohammed Reza Zahediin, näin vieden oikeutuksen Iranin kostotoimilta.

Iran on se Lähi-Idän terroristivaltio! Tämän mukaan länsivaltojenkin tulisi sitä kohdella”, korostaa Räty.

KD Nuoret esittää, että Suomen valtion on korotettava jo olemassa olevia sanktioita vastatoimena Iranin hyökkäykselle sekä tilanteen eskaloituessa toimitettava Israelille aseapua.

Lisätietoja:
Joona Räty
Hallituksen jäsen
joona.raty@kdnuoret.fi