Blogit Muu

Auttamisen äärellä

Nepalin taannoinen maanjäristys osoitti jälleen sen, kuinka voimaton ja pieni ihminen onkaan luonnonvoimien edessä. 7,8 magnitudin maanjäristys sai aikaan suurta tuhoa Nepalissa vaatien yli 7000 ihmishenkeä ja 14 000 ihmisen loukkaantumisen. Maanjäristyksen tuhoja onkin kuvailtu Nepalin pahimmiksi liki 80 vuoteen. Maanjäristys ravisutti myös suomalaista mediaa ja kuvat katastrofialueelta levisivät mediassa samaan aikaan uhriluvun noustessa yhä hurjempiin lukemiin. Onneksi tämä katastrofi ei hautautunut muiden uutisten joukkoon, sillä ympäri maailmaa on herätty auttamaan maanjäristyksen uhreja. Suomessakaan ei ole tyydytty sivustaseuraajan rooliin.

Suomalaisten suuresta auttamishalukkuudesta kertoo se, että erilaisten lahjoituskanavien kautta Nepalin auttamiseksi on lahjoitettu yli 1,5 miljoonaa euroa. Se on suuri määrä rahaa, etenkin ottaen huomioon Suomen tämän hetkisen heikon taloudellisen tilanteen. Nepalin maanjäristys on saanut huomattavasti näkyvyyttä mediassa myös kansainvälisesti: useat valtiot ja lukuisat avustustusjärjestöt ovat lähettäneet apua Nepalin maanjäristyksen uhreille. Niin kuin kaikkien katastrofien jälkeen, alkaa lopulta jälleenrakennus, mutta mikään ei korvaa menetettyjä ihmishenkiä, vaikka ulkoisesti kaikki voikin näyttää samalta kuin ennen.

Kuvassa on viime perjantain ruokajakelua Nuwakotin alueella, jonne Fida on toimittanut kaksi avustuskuormaa telttoja ja ruokatarvikkeita. Nuwakotin alueella kuoli satoja ihmisiä ja alueen rakennuksista 90 % romahti maanjäristyksessä

Kuvassa on viime perjantain ruokajakelua Nuwakotin alueella, jonne Fida on toimittanut kaksi avustuskuormaa telttoja ja ruokatarvikkeita. Nuwakotin alueella kuoli satoja ihmisiä ja alueen rakennuksista 90 % romahti maanjäristyksessä

 

Apua tarvitaan edelleen. Toivo eloonjääneistä alkaa olla enää minimaalinen, mutta avun tarve ei ole vielä ohitse. YK:n mukaan maanjäristyksen vaikutukset ulottuvat laajemmalle, kuin mitä ehkä osaamme aavistaakaan: yli 8 miljoonaa ihmistä kärsii tavalla tai toisella maanjäristyksen seurauksista ja CNN:n arvion mukaan jo pelkästään 3 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua. Kolme miljoonaa, mikä on lähes puolet Suomen väkiluvusta. Suomalaiset ovat olleet esimerkillisiä lahjoittamisen suhteen. Haluankin kannustaa jokaista jatkamaan jo aloitettua hyvää työtä lahjoittamalla vapaavalintaisen summan Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Pienikin apu on tärkeä.

Nepalin maanjäristyksen uhreja voi auttaa lahjoittamalla esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Punaisen Ristin, Planin, Fidan tai Unicefin kautta.

Kuvat: Fida International/Eino Manner

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.