Vuosikymmenen valistus toi tuloksen: KD haluaa Suomen Natoon

KD Nuorten kymmenen vuoden ahkera työ puolueen sisällä on tuottanut tulosta, kun Kristillisdemokraatit ovat viimeinkin kääntyneet Natoon liittymisen kannalle. 86 prosentin enemmistö puoluevaltuustosta kannatti liittymistä 29.4.2021 pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa. KD Nuoret ovat päätökseen tyytyväisiä.

“Jo vuodesta 2012 KD Nuoret on järjestönä tehnyt töitä puolueen kannan muuttamiseksi sekä edistänyt kansalaiskeskustelua puolustusliitto Natoon liittyen. Olemme jo pitkään nähneet Venäjän asettaman uhan kansakunnallemme ja toivoneet turvallisuuspolitiikkaamme Naton kokoista muutosta. Me olimme Nato-kannalla jo ennen kuin se oli coolia”, tilannetta kertaa KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

“Keskustelu otti monipuolisesti kantaa eri näkökulmista. Erilaisiin pohdintoihin vastattiin kattavasti ja päätös on perusteellisen keskustelun tulosta. Nato on tärkeä osa valmiuden rakentamista ja puolustusyhteistyöhön osallistumista. Puolustusliitto mahdollistaa joustavan avun antamisen ja vastaanottamisen. Nato on jatkossakin keskeinen osa Euroopan puolustusta. Meidän on syytä olla osa sitä”, pohjustaa KD Nuorten edustajana puoluevaltuustossa istuva Jere Tuononen, joka toimii nuorisojärjestön ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaavana henkilönä.

KD Nuoret on seisonut johdonmukaisesti kantansa takana puoluekokouksesta puoluekokoukseen ja helpottanut näin puolueen sisäistä Nato-keskustelun käymistä myös Ukrainan sodan alettua. KD Nuoret katsoo puolueen olleen valmiimpi kannan muodostukseen asiassa juuri nuorten tekemän pohjatyön vuoksi. Nuorisojärjestön rooli kulisseissa on ollut siten merkittävä. Nykyinen järjestöjohto haluaa kiittää tehdystä työstä myös aiempia nuorisojärjestön aktiiveja.

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076

Jere Tuononen
KD Nuorten hallituksen jäsen
jere.tuononen@kdnuoret.fi
040 777 7909