KD Nuoret: Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Erkki Tuomiojan lähiviikkojen lausunnot ovat kohahduttaneet. Tuomiojan puheet Natoon ja Venäjään liittyen ovat olleet harkitsemattomia ottaen huomioon roolin, jossa hän toimii. KD Nuoret yhtyy Kokoomusnuorten, Keskustanuorten ja Perussuomalaisen Nuorison kritiikkiin, joka on kohdistunut Tuomiojan toimintaan.

“Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan toimi on luonteeltaan sellainen, että se vaatii aidon kyvyn hoitaa tehtävä isänmaan edun mukaisesti. Tuomiojan toimien perusteella voidaan katsoa, että tämä kyvykkyys ei ole toteutunut”, kritisoi KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

KD Nuoret pitää huolestuttavana sitä, että näinkin vaikutusvaltainen poliitikko yhtyy rajan takaa tulevaan informaatiovaikuttamiseen, ja näin psykoosiin liittyvillä puheillaan sekoittaa arkaluontoista turvallisuuspoliittista keskustelua epäasiallisesti, välittämättä sen enempää roolistaan, jossa toimii.

Aiemmin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminut Mika Niikko erosi paikaltaan ulkopoliittisesti haitallisten lausuntojensa jälkeen. Tuomioja itse oli yksi, joka tuolloin kannatti Niikon eroamista tehtävästään. Nyt vastaavaan tilanteeseen jouduttuaan Tuomiojan olisi syytä itse ymmärtää, että kansan luottamus hänen toimintaansa on vakavasti järkkynyt, ja erota itsenäisesti valiokunnan varapuheenjohtajuudesta.

Mikäli Tuomioja ei itse eroa, KD Nuoret vaatii sosialidemokraattien erottavan Tuomiojan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä.

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076