KD Nuoret: Tiina Ahva KD:n varapuheenjohtajaksi

KD Nuoret esittää Tiina Ahvaa Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaksi. Helsinkiläinen Ahva, 28, on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja politiikan moniottelija, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus politiikasta puolue- ja nuorisojärjestökentältä. 

“Tahdon olla rakentamassa KD:sta kymmenen prosentin puolueen, joka on Suomen johtava perhe- ja yrittäjyyspuolue.  On tärkeää laajentaa ihmisten mielikuvia puolueesta ja rohkaista erityisesti nuoria tulemaan mukaan. Haluan tuplata KD:n kannatuksen nuorten parissa, ja se onnistuu kirkastamalla someviestintää ja tuomalla esiin nuoria koskevia teemoja. Olen innoissani ja kiitollinen KD Nuorille luottamuksesta ja mahdollisuudesta viedä KD:n sanomaa eteenpäin varapuheenjohtajakisassa”, Ahva sanoo.

Ahvalla on laajaa ja pitkäaikaista kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, sillä hän lähti mukaan politiikkaan jo 15-vuotiaana. Hän on ehtinyt toimia muun muassa työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana sekä Jussi Niinistön, Sampo Terhon ja Simon Elon eduskunta-avustajana. 

”Tiinalta löytyy nuoresta iästään huolimatta enemmän kokemusta politiikasta kuin monelta vanhemmalta henkilöltä. Varapuheenjohtajuus sopisi tälle kokeneelle konkarille kuin nenä päähän.”, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama toteaa.

Puoluejohdollista kokemusta Ahvalla taas on sekä Sinisten että Korjausliikkeen varapuheenjohtajana myös puolueen hallituskauden ajalta. Politiikka onkin Ahvan lempiharrastus, johon hänellä riittää yhä lähes 15 vuoden vaikuttamisen jälkeenkin draivia. 

“KD:n tulee hallituspuolueena nostaa profiiliaan, hyödyntää kaikki mahdollisuudet tavoittaa viestillään enemmän ihmisiä ja korostaa ratkaisujamme turvallisuuteen, perheille ja pienyrittäjille. Nyt on neljän vuoden tilaisuus rakentaa pohjaa uudelle kasvulle ja entistä laajemmalle yleisölle, eikä sitä pidä jättää käyttämättä. Kentän ja nuorten äänen tulee kuulua puoluejohdossa”, Ahva päättää.

KD valitsee puoluejohtonsa tulevalle kaksivuotiskaudelle puoluekokouksessa, joka pidetään 26.-27.8. Joensuussa. KD Nuoret on esittänyt Ahvan lisäksi varapuheenjohtajaksi myös kuopiolaista Annukka Ojalaa.

Lisätiedot:

Tiina Ahva
p. 050 4346920
tiina.ahva@gmail.com

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
p. 040 7535076
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi