KD Nuoret valitsi Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n vuoden 2022 avustuskohteekseen

KD Nuorten vuosikokouksessa päätettiin järjestön uuden johdon valinnan, julkilausumien sekä uudistetun periaateohjelman lisäksi myös KD Nuorten vuosittain valittavasta BKT-projektin avustuskohteesta. Kouvolan vuosikokouksessa vuoden 2022 avustuskohteeksi valittiin Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry

”Suomessa on valitettavan paljon ihmisiä, jotka elävät ruoka-avun varassa ja koronapandemian aikana heidän määrä on lisääntynyt. Silti hallitus ei halua tukea ruoka-apua jakavia yhdistyksiä vaan niiden toiminta on pitkälti lahjoitusten varassa. Keskiviikkona julkaistussa KD:n vaihtoehtobudjetissa ruoka-avulle esitetään pysyvää rahoitusta – tämä lahjoituskohde on siis erinomaisessa harmoniassa kristillisdemokratian ydinarvojen kanssa.”, KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen toteaa.

Tämä on upea uutinen meille ja olemme todella kiitollisia siitä. Elämme hankalia ja haastavia aikoja ja tämä tuki tulee meille tarpeen. Hienoa että työtämme muistetaan ja arvostetaan!”, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Sini Hursti iloitsee.

KD Nuorten BKT-projekti sai alkunsa jo vuonna 2003, jolloin järjestö päätti silloisen puheenjohtajansa Tommy Björkskogin johdolla alkaa lahjoittaa 0,7 prosenttia vuosibudjetistaan hyväntekeväisyyskohteeseen YK:n tavoitteen mukaisesti. Aiempina vuosina KD Nuorten avustuksia ovat saaneet muun muassa Hosanan lukutaito-ohjelma Etiopiassa, Itu-projekti sekä International Youth Corporation. 

BKT-projektillaan KD Nuoret haluaa näyttää esimerkkiä Suomen valtiolle, jonka tavoitteen mukaisesti pitäisi käyttää 0,7% bruttokansantuotteestaan kehitysyhteistyöhön. KD Nuoret haluaa lisäksi haastaa jokaista poliittista ja muuta nuorisojärjestöä mukaan hyvän tekemiseen!

Lisätietoja

Annika Lyytikäinen
KD Nuorten puheenjohtaja
+358 50 465 3361

26.11. klo. 13.00 lisätty Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtajan Sini Hurstin kommentit