KD Nuoret julkaisi uuden periaateohjelmansa

KD Nuorten uusi periaateohjelma on julkaistu. 50-vuotista taivaltaan poliittisena nuorisojärjestönä kuluvana vuonna juhlivan KD Nuorten vuoteen on mahtunut useita hienoja virstanpylväitä, mutta uuden periaateohjelman julkaisu on niistä ehdottomasti yksi hienoimmista ja merkittävimmistä. Kuusihenkisen työryhmän työskentelyn tuloksena syntynyt uusi, päivitetty periaateohjelma hyväksyttiin Kouvolan vuosikokouksessa 21.11.2021. KD Nuorten edellinen periaateohjelma oli voimassa vuodesta 2015 lähtien.

”Vaikka poliittinen maailma on viidessäkymmenessä vuodessa muuttunut valtavasti, eivät kristillisdemokratian kulmakivet ole kadonneet minnekään. Lähimmäisenrakkaus, vapaus ja vastuu sekä ympäristön vaaliminen ovat arvoja, jotka ohjasivat kristillisdemokraattisia nuoria viisikymmentä vuotta sitten ja ohjaavat meitä edelleen. KD Nuoria yhdistää usko siihen, että yhteinen hyvä syntyy jo vuosituhansia eurooppalaista sivistystä kannatelleista arvoista. Kristillisdemokraattista ideologiaa ei ole rakennettu hiekalle, vaan kalliolle.”, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen uudistetun periaateohjelman esipuheessa.

Periaateohjelmassa avataan KD Nuorten ideologian ydintä ja politiikkaan ja päätöksiin vaikuttavia pääperiaatteita. Uudessa periaateohjelmassa syvennytään kuuteen KD Nuorille tinkimättömään periaatteeseen, jotka muodostavat KD Nuorten politiikan ytimen. Näitä periaatteita ovat yhteinen hyvä, ihmiskuva, vastuu vapaudesta, viljely ja varjelu, turvallisuus, ja rohkeus. Kuuden periaatteen lisäksi kaikkea KD Nuorten toimintaa ohjaa pragmaattisuus, kohtuullisuus ja lähipäätösperiaate.

”Kristillisdemokratia ei ole valmiita vastauksia huuteleva ismi, vaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin kaikupohjaa tarjoileva ideologia. Kuten Esa Erävalo muotoilee kirjassaan Yhteinen hyvä: “kristillisdemokratia ei ole tapa vähentää, vaan lisätä omaa ajattelua”. Toivomme periaateohjelman tarjoavan eväitä ponnistaa tukevalta kristillisdemokraattiselta arvokalliolta yhä korkeammalle.”, Lyytikäinen jatkaa.

Lue KD Nuorten uunituore periaateohjelma kokonaisuudessaan täällä!

Lisätietoja
Annika Lyytikäinen
KD Nuorten puheenjohtaja
+358 50 465 3361