KD Nuoret valitsi ALS-tutkimuksen tuki ry:n vuoden 2023 avustuskohteekseen

KD Nuorten vuosikokouksessa päätettiin järjestön varapuheenjohtajien ja hallituksen valinnan, julkilausumien sekä eduskuntavaaliohjelman lisäksi myös KD Nuorten vuosittain valittavasta BKT-projektin avustuskohteesta. Turun vuosikokouksessa vuoden 2023 avustuskohteeksi valittiin ALS-tutkimuksen tuki ry

ALS-tutkimuksen tuki ry on vuonna 2015 perustettu järjestö, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää ja tukea monitieteistä ALS-tutkimusta Suomessa sekä ylläpitää vertaistukifoorumia ALS-potilaille ja heidän läheisilleen. KD-perheelle amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) eli motoneuronisairaus tuli hyvin lähelle, kun puolueen arvostetulla ja kokeneella kansanedustaja Antero Laukkasella todettiin kyseinen sairaus kuluvan vuoden kesällä.

”Anteron sairastuminen oli pysäyttävä uutinen myös meille nuorille. KD Nuoret haluaa antaa tukensa koko ALS-yhteisölle, mutta erityisesti Antero Laukkaselle, joka on tehnyt viimeiset seitsemän vuotta eduskunnassa kovasti töitä paremman Suomen eteen. Antero ja kaikki muut ALS-potilaat ansaitsevat parempaa tukea ja tutkimusta.”, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama toteaa.

KD Nuorten BKT-projekti sai alkunsa jo vuonna 2003, jolloin järjestö päätti silloisen puheenjohtajansa Tommy Björkskogin johdolla alkaa lahjoittaa 0,7 prosenttia vuosibudjetistaan hyväntekeväisyyskohteeseen YK:n tavoitteen mukaisesti. Aiempina vuosina KD Nuorten avustuksia ovat ajan saatossa saaneet muun muassa Itu-projekti, International Youth Corporation sekä vuoden 2022 kohteena ollut Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry.

BKT-projektillaan KD Nuoret haluaa näyttää esimerkkiä Suomen valtiolle, jonka tavoitteen mukaisesti pitäisi käyttää 0,7% bruttokansantuotteestaan kehitysyhteistyöhön. KD Nuoret haluaa lisäksi haastaa jokaista poliittista ja muuta nuorisojärjestöä mukaan hyvän tekemiseen!

Lisätietoja:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076