KD Nuoret vietti vuosikokoustaan Turussa – Jere Tuonosesta järjestön 1. varapuheenjohtaja

KD Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi vuodelle 2023 valittu Jere Tuononen

KD Nuorten kuluneena viikonloppuna Turussa vietetyssä vuosikokouksessa oli vuorossa vuoden 2023 varapuheenjohtajien sekä hallituksen valinta. Vuosikokous valitsi puheenjohtajana jatkavan Ami Rinta-Valkaman rinnalle 1. varapuheenjohtajaksi Jere Tuonosen. 20-vuotias Tuononen on turkulainen oikeustieteen opiskelija ja hän on kuluvana vuonna toiminut niin KD Nuorten hallituksessa, järjestön substanssityöryhmän puheenjohtajana kuin kansainvälisen työn työryhmässä.

”KD Nuoret on dynaaminen nuorisojärjestö. Voimme tehdä ensi vuonna vielä vaikuttavampaa politiikkaa kotimaassa ja kansainvälisellä areenalla. On ilo yhdessä muiden nuorten kanssa tehdä työtä tämän eteen.”, Tuononen iloitsee.

Vuoden 2023 puheenjohtajiston täydentää KD Nuorten 2. varapuheenjohtajaksi valittu vaasalainen Veera Männistö. Männistö on toiminut samassa asemassa myös kuluvana vuonna. 

KD Nuorten hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Arvid Karell, Riku Auerma, Joona Räty, Verneri Virtanen, Nea Asula ja Eemil Silventoinen. Karellin, Auerman, Räty ja Virtasen kaudet ovat kaksivuotisia, Asula ja Silventoisen taas yksivuotisia. Hallitusvaalin ääniharava oli mustasaarelainen Arvid Karell 53 äänellä. 

Hallituksessa jatkavat myös vuonna 2022 kaksivuotiskausille valitut Viljami Haavisto ja Inna Nilsson. 

Hallituksen varajäseniksi tulevalle vuodelle valittiin Dmitry Trubnikov, Michelle Kivimäki Wilders, Eemeli Vuollo ja Vilho Klaavo. 

Kokouksessa hyväksyttiin myös järjestön tulevan kevään eduskuntavaaliohjelma. Ohjelma julkaistaan virallisesti KD Nuorten perinteisten glögien yhteydessä, joita vietetään 9.12. Juhlatila Passen tiloissa Helsingissä. 

Vuosikokouksen julkilausumissa käsiteltiin muun muassa Suomen eläkejärjestelmää, työttömien tulorajoja sekä ulko- ja turvalissuuspolitiikkaa. 

KD Nuorten BKT-projektin avustuskohteeksi valittiin ALS-tutkimuksen tuki ry, jolle KD Nuoret lahjoittaa 0,7 prosenttia budjetistaan vuonna 2023. Vuosikokousta puheenjohti KD Nuorten emerituspuheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

Lauantai-illan juhlaillallisella vuosikokousväen kanssa juhlimassa olivat KD:n 3. varapuheenjohtaja Pirkka Aalto sekä Turun Kristillisdemokraattien, KDU:n ja KrFU:n edustajat.

KD Nuoret haluaa myös kiittää Visit Turkua ja Turun kaupunkia avusta ja yhteistyöstä vuosikokouksen järjestämisessä.

Lisätietoja:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076

Jere Tuononen
KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja vuonna 2023
jere.tuononen@kdnuoret.fi
040 777 7909