Annika Lyytikäinen ei tavoittele jatkokautta KD Nuorten puheenjohtajana – puheenjohtajapeli käyntiin

KD Nuoret kokoontuu marraskuussa vuosikokoukseen Kouvolaan. Pian kaksi vuotta järjestöä johtanut Annika Lyytikäinen ei hae jatkoa järjestön puheenjohtajana. Lyytikäisen kausi jatkuu vuodenvaihteeseen.

”Olen elänyt ja hengittänyt nuorisojärjestöä vuosien ajan ja rakastamani järjestön johtaminen on ollut elämäni suurin kunnia. Poliittista nuorisojärjestöä ei kuitenkaan johdeta itsensä, vaan paremman maailman luomisen vuoksi, ja nyt on aika antaa muiden loistaa sen työn keulakuvana”, Lyytikäinen avaa päätöstään.

”Olen ylpeä siitä, että järjestömme on täynnä vastuuntuntoisia, idearikkaita ja tukevalla arvokalliolla seisovia nuoria, joista Suomen dynaamisin nuorisojärjestö saa varmasti arvoisensa uuden johdon”, väistyvä puheenjohtaja jatkaa.

KD Nuorten vuosikokouksessa 20.–21. marraskuuta valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallituksen jäseniä. Vuosikokouksessa on myös määrä päivittää nuorisojärjestön periaateohjelma. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki KD Nuorten jäsenet ja ilmoittautuminen avataan lokakuussa.

Annika Lyytikäisen puheenjohtajakautta on varjostanut koronapandemia, ja suunnitelmat ovat moneen otteeseen muuttuneet lennosta. Koronasta huolimatta järjestö on viettänyt 50. juhlavuotta, lisännyt henkilökuntaa ja valmistautunut kaksiin vaaleihin. ” Visioni oli rakentaa KD Nuoria kohtaamispaikaksi kristillisdemokraattiset arvot omaksuneille nuorille, jossa tämän päivän polarisoidusta mielipideilmastosta huolimatta saa olla oma itsensä ja josta käsin me, toinen toistamme tukien, voimme aidosti muuttaa maailmaa. Kohtaamispaikka ei ottanut sitä fyysistä muotoa mistä kauteni alussa haaveilimme, mutta koen, että olemme silti kyenneet menestyksekkäästi osallistamaan nuoria etäaikaan ja herättämään rakentavia keskusteluita emopuolueessa ja -puolueesta”, Lyytikäinen summaa kaksivuotiskauttaan puheenjohtajana.

Nyt KD Nuoret suunnittelee paluuta fyysisten tapahtumien maailmaan. 50-vuotisjuhlavuoden vuosikokous on järjestön ensimmäinen valtakunnallinen, fyysinen tapahtuma sitten koronapandemian alun.

Annika Lyytikäinen toivottaa kaikki KD Nuorten jäsenet tervetulleiksi kotikaupunkiinsa. ”Paitsi jännittäviä henkilövalintoja ja periaateohjelman mylläämistä odotan ilman muuta sitä, että pääsen ensimmäistä ja viimeistä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa kohtaamaan laajan joukon KD Nuoria. Tervetuloa Kouvolaan!”.

Lisätietoja:

Annika Lyytikäinen,
KD Nuorten puheenjohtaja
annika.lyytikainen@kdnuoret.fi
050 5127523