Ami Rinta-Valkama avasi KD Nuorten puheenjohtajapelin

KD Nuorten puheenjohtajapeli polkaistiin tänään keskiiviikkona toden teolla käyntiin, kun tamperelainen Ami Rinta-Valkama ilmoitti pyrkivänsä järjestön seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Ami Rinta-Valkama pyrkii KD Nuorten uudeksi puheenjohtajaksi.

Pohjanmaalta alun perin kotoisin oleva 24-vuotias Rinta-Valkama luonnehtii itseään oikeudenmukaisuutta etsiväksi empaattiseksi diplomaatiksi, joka ei pureksimatta niele mielipiteitä. Hän toimii tällä hetkellä KD Nuorten 1. varapuheenjohtajana ja Pirkanmaan KD Nuorten puheenjohtajana.

”KD Nuoret on antanut minulle paljon. Varapuheenjohtajakaudellani olen kasvanut ihmisenä, oppinut uutta ja tutustunut mahtaviin ihmisiin. Koen, että minulla on vielä annettavaa tälle upealle järjestölle.”, Rinta-Valkama avaa syitä puheenjohtajaehdokkuudelleen.

Rinta-Valkama haluaa, että KD Nuorista muodostuu poliittinen koti mahdollisimman monelle nuorelle. ”Emme me kaikki ole lähtöisin samankaltaisesta taustasta, eikä niin kuulukaan olla. Tavoitteeni on, että KD Nuorista poliittisen kotinsa voivat löytää kaikki, jotka kokevat kristillisdemokraattisen aatteen omakseen. Oli millaisesta taustasta tahansa.”, hän avaa suuntaviivojaan.

Lisäksi järjestön paikallistoiminnan aloittaminen koronapandemian jälkeen ja sen laajentaminen ovat tärkeää Rinta-Valkamalle. ”Toivon, että voin olla jatkamassa siitä, mihin ennen pandemiaa jäimme. KD Nuoret kuuluvat muuallekin kuin Helsinkiin.”, hän toteaa.

KD Nuoret valitsee puheenjohtajan, varapuheenjohtajiston ja hallituksen jäseniä 20.-21.11. pidettävässä vuosikokouksessaan Kouvolassa. Järjestön puheenjohtaja vaihtuu varmuudella, sillä pian kaksi vuotta järjestöä johtanut Annika Lyytikäinen ilmoitti 24.9., ettei hae jatkokautta puheenjohtajuudelleen. Halukkaita puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja- sekä hallitusehdokkaita kehotetaan olemaan yhteyksissä KD Nuorten pääsihteeri Tommi Terään.

Lisätietoja:

Tommi Terä,
KD Nuorten pääsihteeri
tommi.tera@kdnuoret.fi
050 5439845