Ami Rinta-Valkama ei tavoittele jatkoa KD Nuorten puheenjohtajana

KD Nuoret kokoontuu vuosikokoukseen 4. – 5.11. Seinäjoella. Pian kaksi vuotta järjestön puheenjohtajana toiminut Ami Rinta-Valkama on ilmoittanut, ettei aio hakea jatkokautta enää vuosikokouksessa, vaan luopuu puheenjohtajuudesta vuodenvaihteessa.

”En hae jatkokautta KD Nuorten puheenjohtajana

Kun minut valittiin puheenjohtamaan KD Nuoria Kouvolan vuosikokouksessa syksyllä 2021, en tiennyt, kuinka rikasta elämäni olisi tulevien kahden vuoden aikana. Rikasta siksi, kuinka paljon sain kokea yhdessä järjestön nuorten kanssa. Olin löytänyt oman vaikuttamisen paikkani.

Kulunut puheenjohtajakausi on kasvattanut ja opettanut. Olen päässyt toteuttamaan visiotani koulutuksista, vaaleista, yhteistyöstä ja ruohonjuuritason tapahtumista. Olen saanut nähdä, kuinka uusi sukupolvi kristillisdemokraatteja kasvaa ja kokeilee siipiään poliitikkoina. Olen päässyt KD:n ytimeen vaikuttamaan ja oppimaan kokeneemmilta. Olen saanut ottaa kantaa minulle tärkeisiin asioihin. Mielessäni on päivä päivältä kirkastunut se, että olen kristillisdemokraatti.

En voi kuitenkaan väittää, ettei aika usein olisi väsyttänyt. Töitä on paiskittu päivätyön ohessa välillä myöhään yöhön asti. Kaksi vuotta järjestön ruorissa ja sitä ennen kaksi vuotta varapuheenjohtajana on pitkä aika ja nyt on aika tehdä tilaa seuraavalle. Tilaa tuoreille ajatuksille ja uudelle innolle. Minun on helppoa lähteä, kun voin luottaa järjestön vastuuntuntoisten nuorten käsiin.

Olen valtavan kiitollinen kasvattajaseuralleni kaikesta, mitä olen oppinut ja saanut kokea järjestön kanssa. Mutta ennen kaikkea olen kiitollinen ystävyyssuhteista, jotka toivon mukaan kestävät, vaikka jätän tehtävän.

Jos sinua kiinnostaa puheejohtajuus, olethan rohkeasti yhteydessä, kerron mielelläni tehtävästä lisää! Toivon, että puheenjohtajan paikasta saadaan hyvähenkinen kisa aikaiseksi. Demokratia voittaa aina, kun ehdolle uskaltautuu asettua useampi henkilö.”

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
040 7535076
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi