KD Nuorten linja pysyy: Ei veriolympialaisille!

KD Nuoret on aiemmin, vuonna 2022, kritisoinut olympialaisten järjestämistä Kiinassa maan lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista huolimatta. Vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin ollaan ottamassa mukaan Venäjä, joka käy aktiivista hyökkäyssotaa Ukrainassa sekä Valko-Venäjä, joka on omilla toimillaan tukenut Venäjän sotatoimia.

Kansainvälisen Olympiakomitean päätös osoittaa välinpitämättömyyttä Ukrainan hätää kohtaan. Olympia-aatteen yhtenä periaatteena on rauhan edistäminen. Nyt komitea on kuitenkin nostamassa raakaa sotaa käyvän valtion yhdeksi kilpailijamaaksi muiden joukkoon. Kansainvälinen Olympiakomitea sotii räikeästi omia periaatteitaan vastaan.

Urheilumaailma ei ole irrallaan politiikasta ja ihmisoikeuksista. Emme voi antaa Venäjän kiillottaa mainettaan rauhanomaista yhteistyötä vaalivissa olympialaisissa”, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

KD Nuoret vaatii, että Suomen olympiajoukkue ei osallistu Pariisin veriolympialaisiin Venäjän ja Valko-Venäjän rinnalla.

Lisäksi KD Nuoret esittää, että Kansainvälisen Olympiakomitean tulee tarkastella tapauskohtaisesti muiden valtioiden, kuten Pohjois-Korean, ottamista kisoihin jatkossa.

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
040 7535076
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi