KD Nuoret: Ei olympialaisia ihmisoikeuksien kustannuksella!

Pekingin olympialaiset lähestyvät, mutta niiden järjestämistä varjostavat Kiinan jatkuvat ihmisoikeusloukkaukset. Samalla, kun talviurheilulajien fanit pääsevät nauttimaan usean viikon ajan urheilumaailman tärkeimmän tapahtuman hetkistä, Xinjiangissa noin miljoona uiguuria on vangittuna keskitysleireillä, joista ulkomaailmaan on tihkunut tietoa kidutuksesta, raiskauksista ja pakkotyöstä.

Olympialaisten voimakas tausta-arvo on rauha. Pekingin olympialaisten kohdalla ei kuitenkaan voida puhua todellisesta rauhasta, kun samaan aikaan Kiina kohdistaa vakavia ihmisoikeusrikkomuksia uiguureihin ja muihin Kiinan vähemmistöihin.

“Urheilijoille ja urheilun ystäville olympialaiset ovat erityisesti pitkittyneen pandemian keskellä tärkeä tapahtuma. Emme kuitenkaan voi katsoa sormien läpi Kiinan jatkuvaa ihmisoikeuksien polkemista. Pekingin olympialaiset tulevat olemaan vastaava häpeätahra kuin Berliinin olympialaiset vuonna 1936”, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama muistuttaa.

Useat muut valtiot boikotoivat diplomaattisesti kisoja Kiinan vakavien ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Suomen ihmisoikeuksien edelläkävijänä tulisi toimia samoin ja jättää diplomaattisesti osallistumatta olympialaisiin. KD Nuoret vaatii, ettei tiede- ja kulttuuriministeri Kurvinen lähde edustamaan Suomea Pekingin olympialaisiin. 

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076