Yhdessä viimein

Viime viikkojen aktiivinen Nato-keskustelu Suomessa huipentui eilisen ja tämän päivän aikana, kun eduskunta äänesti Suomen Nato-jäsenyyden puolesta, ulkoministeri Pekka Haavisto allekirjoitti hakemuksen ja tänään se luovutettiin Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergille Brysselissä. 

KD Nuoret on ajanut tahollaan Suomen Nato-jäsenyyttä virallisesti jo vuodesta 2012 asti. Onkin selvää, että KD Nuoret on tyytyväinen vuosia paikallaan jyllänneen Nato-jäsenyyden hakemusprosessin nopeasta etenemisestä. Positiivista alkuvuoden 2022 Nato-jäsenhakemuksen ympärillä käydyssä keskustelussa on lisäksi ollut sen aktiivisuus, asiallisuus ja päämäärätietoisuus. Käsittelyprosessi on myös kyetty pitämään demokraattisena nopeasta aikataulusta huolimatta. 

Venäjän hyökättyä Ukrainaan on maamme turvallisuustilanne ja -näkymät muuttuneet huomattavasti arvaamattomammaksi ja epävarmemmaksi hyvin nopealla tahdilla. Samalla Suomen Nato-jäsenyys vain virallistaa sen jo pitkään tiedetyn totuuden Suomen kuulumisesta länsivaltoihin. 

Pitkäjänteinen työ tuo tulosta. KD Nuoret riemuitsee siitä, että Suomi ja Nato ovat viimein yhdessä.