Mikael Plomp sai äänivyöryn – vuosikokous äänesti hallituksen jäsenistä

KD Nuorten vuosikokous äänesti kokouslauantaina 26.10.2019 puheenjohtajiston lisäksi kahdeksasta uudesta hallituksen jäsenestä. Valintavuorossa oli neljä varsinaista ja neljä varajäsentä. Ehdokkaita hallitusvaaliin oli ilmoittautunut viikkoja ennen kokousta, mutta myös itse kokousaamuna.

Hallitusvaalin ääniharavaksi nousi paikallinen Mikael Plomp 60 äänellä. Plomp on toiminut kuluneena syksynä myös Pohjanmaan KD Nuorten hallituksessa. Plompin lisäksi hallitukseen valittiin järjestön entinen varapuheenjohtaja ja hallituksen varajäsenenä viimeksi toiminut Nelli-Maria Sarasmaa 47 äänellä, Jere Tuononen Nokialta 39 äänellä sekä varapuheenjohtajavaalissakin ehdolla ollut ja viimeksi hallituksen varajäsenenä toiminut, lahtelainen, Elina-Maarit Kinnunen 28 äänellä.

Kruunupyyläinen Leo Byskata jättäytyi 40 äänellä hallituksen varajäseneksi. Byskata toimii myös KD Svenskan puheenjohtajana ja oli ehdolla eduskuntavaaleissa Pohjanmaan vaalipiirissä. Varajäseniksi valittiin myös turkulainen Joonas Holmén 23 äänellä, Teemu Turunen Laukaalta 19 äänellä sekä hallituksen jäsenenä viimeisimmäksi toiminut Janne Bröijer Lahdesta 19 äänellä.

Hallituksessa jatkavat Jyri Soria (Helsinki), Heikki-Jaakko Nevalainen (Kuopio), Roosa Kauppinen (Joensuu) sekä Henriikka Kokkonen (Lieksa). Erovuorossa olleet hallituksen jäsenet, Essi Vallbacka, Ester Laato sekä Taisto Laato, eivät hakeneet jatkokaudelle.