Pirkanmaan KD Nuoret: Alueen korkeakoulujen palattava lähiopetukseen

Korkeakouluopiskelijat ympäri Suomea aloittavat jo toista lukuvuottaan etäopetuksessa. Moni opiskelija ei ole edennyt opinnoissaan etäaikana tai on jopa joutunut keskeyttämään opintonsa täysin.

Pirkanmaan KD Nuoret kannustaa alueensa korkeakouluja mahdollisimman rivakkaan paluuseen etäopetuksesta lähiopetukseen. Hybridiopetus on vähintä, mitä tässä tilanteessa voidaan opiskelijoille tarjota.

”Jos lukiot ovat pystyneet korona-aikana järjestämään opetusta normaalisti, ei sen pitäisi olla mahdottomuus korkeakouluillekaan. Samat nuoret ovat voineet osallistua kesän aikana erilaisiin suuriin tapahtumiin, kuten festareille. Tuntuu kohtuuttomalta, etteivät he voi osallistua nyt lähiopetukseen, joka on järjestettävissä paljon terveysturvallisemmin kuin festarit”, Pirkanmaan KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama vetoaa.

Pirkanmaan KD Nuoret katsoo, että hinta etäopetuksen jatkamisesta on liian suuri maksettavaksi. Opiskelijat kamppailevat mielenterveytensä kanssa ja ovat jääneet jälkeen opinnoissaan, mistä voidaan kiittää jo puolitoista vuotta jatkunutta etäopetusta.

”Opiskelijat eivät enää jaksa”, Rinta-Valkama kiteyttää.