KD Nuorten vuosikokous: Nato-jäsenyyttä uudelleentarkasteltava kiireellisesti

Sodan uhka Euroopassa on korkeampi kuin vuosiin. Nykyisin yleinen turvallisuustilanne voi heiketä nopeammin kuin aiemmin. Valko-Venäjä on horjuttanut Euroopan vakautta unionin rajoille kohdistuvalla hybridioperaatiolla. Jopa tuhansia pakolaisia on kannustettu ylittämään raja länteen.

EU:n edellytykset vastata sen rajoihin kohdistuvaan kriisiin ovat olleet riittämättömiä. Vastaavia operaatioita voidaan odottaa myös tulevaisuudessa. Jatkossa unioniin kohdistetut toimet voivat uhata Euroopan valtioiden itsenäisyyttä.

”Suurin osa EU-valtioista kuuluu Natoon, joka kyllä tarvittaessa saapuu paikalle auttamaan jäseniään, muttei ei-jäsenvaltiota Suomea. Emme voi luottaa siihen, että vakavan turvallisuuspoliittisen riskin kohdistuessa Suomeen saisimme ulkopuolelta merkittävää apua”, toteaa Ami Rinta-Valkama, KD Nuorten vastavalittu puheenjohtaja kausille 2022-2023.

Suomen vierailullaan Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg korosti, että hyvistä suhteista huolimatta turvatakuut eivät ole voimassa ennen Natoon liittymistä. KD Nuoret peräänkuuluttaa, että Suomi käynnistää prosessin sotilasliitto Natoon liittymiseksi.

Lisätietoja

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja
KD Nuorten puheenjohtaja 1.1.2022 alkaen
+358 40 753 5076