KD Nuoret: Suomen annettava Ukrainalle aseapua

Kuluneella viikolla Ukraina on pyytänyt Suomelta aseita avuksi sotaan, jota se käy Venäjää vastaan. Ukrainan presidentti Zelenskyi vetosi sodan alettua muihin valtioihin toteamalla, ettei hän tarvitse kyytiä pois Ukrainasta, vaan ammuksia. Puolustusministeri Kaikkosen mukaan suora aseapu ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Asiantuntija on arvioinut, että Suomi voisi lähettää Ukrainaan esimerkiksi kiinalaisia rynnäkkökivääreitä, joita emme itse tarvitse puolustuksessamme. Suomella on myös muuta puolustusmateriaalia, kuten panssarintorjunta-aseita, jotka ovat oman maamme tarpeisiin nähden vanhentumassa ja joita siten joka tapauksessa on lähiaikoina hankittava lisää.

”Tällaisessa päivänselvässä tilanteessa, jossa Suomi vankasti seisoo Ukrainan tukena, meillä ei ole aikaa jäädä jumittamaan aikaisemmin tehtyihin linjauksiin. Hinta siitä, ettei muu maailma auta Ukrainaa tarpeeksi on liian suuri”, linjaa KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

Suomen linja asevientikiellosta sotaa käyvälle alueelle tilanteessa, jossa länsimielinen ja suvereeni Ukraina on täysivaltaisen, kansainvälisen oikeuden vastaisen ja epäinhimillisen Venäjän hyökkäyksen kohteena on väärä.

”Suomi kaipasi talvisodassa aseapua. Saimme sitä, mutta osin se tuli aivan liian myöhään. Suomalaisten kansakuntana pitäisi oman historiamme tuntien osata auttaa valtiota, joka taistelee suurvaltaa vastaan. Olemmehan kokeneet saman”, Rinta-Valkama toteaa. KD Nuoret vaatii, että aseapua tulee toimittaa Ukrainaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076