KD Nuoret ja Kokoomusnuoret: Mannerheimin patsas kuuluu Mannerheimintielle

Vasemmistonuoret ottivat keskiviikkona 17.6.2020 kantaa Mannerheimin patsaan siirtämiseksi pois Helsingin katukuvasta. KD Nuorten ja Kokoomusnuorten mielestä esitys on järjetön ja osoittaa täydellistä historian tuntemuksen puutetta. Mannerheim muistuttaa suomalaisia ennen kaikkea vapaasta ja itsenäisestä Suomesta. Mannerheimin merkitys suurena suomalaisena on myös kansan parissa kiistaton. Kerta toisensa jälkeen suomalaiset ovat äänestäneet Mannerheimin kymmenen suurimman suomalaisen joukkoon.

Sodat ovat kiistämätön osa Suomen historiaa ja ne ovat jättäneet moniin ikuiset arvet. Arvet eivät kuitenkaan parane sillä, että pyrimme työntämään niitä sivuun ja pyyhkimään niitä historiasta. Mannerheimin patsas muistuttaa meitä kalliista hinnasta, jonka maksoimme siitä vapaasta ja itsenäisestä Suomesta, jossa saamme tänään elää.

Historiasta ei voi valikoida vain kauniita palasia jälkipolville näytettäväksi. Lisäksi patsaiden siirtäminen Suomenlinnaan sijoitettavaan patsaspuistoon kuulostaa paitsi ironiselta, myös epärealistiselta siksi, että kyseessä on kuitenkin suojeltu Unescon maailmanperintökohde.” KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen sanoo.

On irvokasta vaatia Mannerheimin patsaan poistamista. Ilman Mannerheimin työtä Suomi olisi osa Venäjää, jossa esimerkiksi vähemmistöjen oikeuksia loukataan eikä niiden eteen edes ole mahdollista tehdä työtä”, muistuttaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

KD Nuorten ja Kokoomusnuorten mielestä viime päivinä puhuttanut patsaidenpoistamistrendi ei ole kannatettava. Patsaat tuovat historian läsnäolevaksi suomalaisten arkeen eikä historiaa voida kirjoittaa uusiksi patsaita siirtelemällä.

Lisätietoja:

Annika Lyytikäinen,
puheenjohtaja, KD Nuoret
annika.lyytikainen@kdnuoret.fi
+358 50 312 3037

Matias Pajula
puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
matias.pajula@kokoomusnuoret.fi
+358 50 5753347