KD Nuoret: Ennätysnuori hallitus tekee karhunpalveluksen nuorille

Kuva: © Laura Kotila | valtioneuvoston kanslia

Marinin hallitus on pitkin valtakauttaan luonut profiilia erityisesti nuorten asiaa ajavana, tulevaisuuteen katsovana hallituksena. Kun syksyn budjettiriihessä tuli aika siirtyä sanoista tekoihin ja lunastaa nuorille annetut suuret lupaukset, osoittautui tulos laihaksi. KD Nuoret katsoo, että Marinin hallitus on pettänyt nuorten luottamuksen holtittomalla, tulevien sukupolvien maksettavaksi lankeavalla lainanotollaan.

“Koronatilanne vaatii taloudellisia panostuksia. Hallitus haluaa kuitenkin kustantaa ne yksinomaan tulevien sukupolvien kukkarosta eikä ole lainkaan valmis rakenteellisiin uudistuksiin tänään. Tämä jos joku ei ole nuorisomyönteistä politiikkaa”, KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen toteaa.

KD Nuoret huomauttaa, että budjettiriihestä unohtui moni aiemmin hallituksenkin pöydillä ollut toimenpide kuten terapiatakuun toteuttaminen ja opintotuen tulorajojen korottaminen. Koronakriisin keskellä suomalaiset nuoret hyötyisivät näistä toimenpiteistä aivan erityisen paljon.

Ennen kaikkea KD Nuoret patistaa hallitusta työllisyystoimiin. “Uskomme, että jokainen haluaa mieluummin töitä kuin tukia. Hallitukselta puuttuu täysin intohimo saada kaikki työvoima töihin. Esimerkiksi edistämällä paikallista sopimista voisimme helpottaa yrittämisen ja palkkaamisen edellytyksiä. Erityisesti tässä pitkittyneessä kriisissä nuoret kaipaavat toivoa, että tulevaisuudessakin heille löytyy paikka yhteiskunnassa”, Lyytikäinen linjaa.

Lisätietoja:

Annika Lyytikäinen,
KD Nuorten puheenjohtaja
annika.lyytikainen@kdnuoret.fi