KD Nuoret: Budjettiriihessä vaalikampanjan makua

Viime viikolla hallitus sai päätökseen budjettiriihen. Samalla, kun toimia suunnattiin muun muassa alueelliseen opintolainahyvityskokeiluun, joululahjana saatavaan tuplalapsilisään ja kotimaan lentomatkailun arvonlisäveron nollaukseen, jäivät esimerkiksi opiskelijat, yrittäjät ja maaseutu nuolemaan näppejään. KD Nuoret katsookin budjettiriihessä olleen vaalikampanjan makua.

”Esimerkiksi tuplalapsilisä ei ole täsmätoimi, joka suunnattaisiin selvästi apua tarvitseville. Se haiskahtaa enemmän vappusataselta, jolla yritetään ostaa äänestäjät omiksi”, piikittää KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

Samalla, kun opiskelijoille olisi voitu suunnata tukalassa hintatilanteessa apua tulevan talven kuluihin, päätettiin rahaa suunnata ensisijaisesti keskustan lempilapseen, alueelliseen opintolainahyvitykseen. Keskusta suuntaa apuja omalle kannatusalueelleen sopivasti ennen vaaleja.

KD Nuoret katsoo, että ilmastotoimissa kunnianhimoisena esiintyvän hallituksen kummallisin veto oli kuitenkin henkilökuljetusten arvonlisäveron poistaminen tammikuusta huhtikuuhun. Samalla, kun tämä helpottaa esimerkiksi ilmastoystävällistä junalla ja bussilla kulkemista, on mukaan heitetty myös taksit ja kotimaan lentomatkailu.

”On vaikeaa uskoa, että ilmastotoimissaan tiukka hallitus on aloittamassa lentolippujen ja taksimatkojen alennusmyynnit”, toteaa Rinta-Valkama.

KD Nuoret katsoo, että hallituksen olisikin syytä suunnata vaalien sijaan katse yhteiseen hyvään ja kestävään taloudenpitoon.

Lisätiedot:

Ami Rinta-Valkama
KD Nuorten puheenjohtaja
ami.rinta-valkama@kdnuoret.fi
040 753 5076