Vepsäläinen: Tarjoat myymälävarkaalle opiskelijalounaan joka viikko

Iltasanomien mukaan myymälävarkaudet aiheuttavat kaupoille yli 500 miljoonan euron tappiot ja lisäksi torjunta- ja suojauskuluja noin 50-100 miljoonaa euroa. Jotta emme ylireagoi, pyöristetään luvut alaspäin eli olkoon nuo tappiot tasan 500 miljoonaa ja torjunta- ja suojauskulut 50 miljoonaa. Tällöin yhteenlasketuiksi kuluiksi tulee 550 miljoonaa euroa.

550 miljoonaa euroa. Se on iso luku. Se on enemmän kuin hallituksen kaavailemat leikkaukset lapsilisistä tai enemmän kuin Supercellin myynnin tuomat verotulot. Jotta lukuun saadaan jotain mieltä, ryhdytään suhteuttamaan sitä.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asuu 4 374 590 yli 18-vuotiasta ihmistä. Oletetaan, että he käyvät keskimäärin kerran viikossa kaupassa. Tällöin saadaan kaupassakäyntikertoja 227 478 680 eli vähän reilut 227 miljoonaa kertaa. Kun nämä kaupalle varkauksista syntyvät kulut jaetaan per kaupassakäyntikerta, saadaan kuluksi 2,41 euroa eli enemmän kuin mitä opiskelija-aterian hinta esim. Itä-Suomen yliopistolla on 2,35 euroa.

Opiskelija, muista, että käydessäsi kaupassa tarjoat samalla myös myymälävarkaalle samanlaisen opiskelijalounaan, minkä itse syöt.

 

kristianKristian Vepsäläinen
opiskelija- ja koulutuspolitiikasta vastaava
KD Nuorten hallituksen varajäsen

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.