Blogit

Uudistunut KD vaihtoehtona hallituspolitiikalle

Suomen Kristillisdemokraattien 31. sääntömääräisessä puoluekokouksessa Savonlinnassa tapahtui paljon. Lähes koko puoluejohto vaihtui, käytiin oivaa poliittista keskustelua ja puolueväki sai uutta nostetta sekä uskoa tulevaisuuteen. Kokouksen teemaksi oli osuvasti valittu ”Uuden aika”.

Kun kokouksen tapahtumia tarkastellaan KD Nuorten näkökulmasta, on selvää, etteivät ainakaan henkilövalinnat olisi juuri paremmin voineet onnistua. Sari Essayah’n valinta puolueen puheenjohtajaksi, Tommy Björkskogin 1. varapuheenjohtajaksi ja Aki Ruotsalan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi herättivät suurta innostusta ja riemua nuorten keskuudessa. Olivathan kaikki kolme nuorisojärjestön virallisia suosikkeja tehtäviinsä.

KD Nuorten kannanotoissa ja julkisissa puheenvuorissa on pitkään peräänkuulutettu emopuolueen tarvetta uudistua ja parantaa imagoaan. Välillä kannanottomme ovat saattaneet räväkkyydessään vaikuttaa loukkaaviltakin joidenkin puolueaktiivien mielestä. Loukkaavia tai ei, tällaisille puheenvuoroille ei ole enää toistaiseksi samanlaista tarvetta kuin ennen. Puolue todellakin osoitti kykynsä uudistua Savonlinnan puoluekokouksessa ja antoi muutokselle selkeän mandaatin. Nuorisojärjestössä ollaan näihin signaaleihin todella tyytyväisiä. Haluamme osoittautua sen luottamuksen arvoisiksi, jota nuorille ja nuorenmielisille puoluekokouksessa annettiin.

Uskomme, että KD:n uusi puoluejohto koostuu ihmisistä, jotka todella kykenevät viemään puoluetta eteenpäin ja saamaan kannatuksen nousuun. Jos se ei tältä porukalta onnistu, niin ei sitten miltään. Uusi puheenjohtaja Sari Essayah onkin heti kautensa alussa ansiokkailla mediaesiintymisillään näyttänyt, millaiset ovat KD:n uudet kasvot, ja miten rakentavaa oppositiopolitiikkaa tehdään.

Uusi puoluejohto ja asemamme oppositiossa eivät kuitenkaan tarkoita automaattista kannatuksen nousua. Työtä on paljon, ja sen tekemiseen tarvitaan meitä kaikkia, niin nuoria kuin varttuneempiakin kristillisdemokraatteja. Rakentava oppositiopolitiikka tarkoittaa rohkeita poliittisia avauksia, jotka tulevat lähelle ihmisten arkea.

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia twiittasi jokin aika sitten hienosti: ”Ei voi olla niin, että kaikkea pitää vastustaa, koska oppositio. Olennaista on löytää ratkaisut hankaliin ongelmiin.” Ideologiamme on pohjimmiltaan sellainen, jonka todella suuri joukko suomalaisia hyväksyy – ihmisarvon loukkaamattomuus, perheiden ja lähiyhteisöjen arvostus sekä yrittäjyyteen kannustaminen. Näihin periaatteisiin pohjautuvilla avauksilla voimme varmasti tarjota kansalaisille uskottavan, kestävän ja oikeudenmukaisemman vaihtoehdon Sipilän hallitukselle, joka leikkaa eniten naisilta ja pienituloisilta.

 

Markus Metsala
KD Nuorten hallituksen jäsen

Lue myös

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.