Uutiset

Terrorismin uhkaan järeät keinot käyttöön!

Suomen Kristillisdemokraattiset (KD) Nuoret vaatii toimenpiteitä terrorismin uhkaan. KD Nuorten vuosikokous hyväksyi aiheesta julkilausuman sunnuntaina 26.10.2014.

Terrorismin uhkat ovat selvästi kasvaneet viimeisen vuoden aikana. Suojelupoliisin tiedossa on yli 40 Syyrian ja Irakin sota-alueelle lähtenyttä tai siellä käynyttä terroristijärjestö ISIS:in taistelijaa.

KD Nuorten mielestä sotatoimialueella taisteluihin todistettavasti osallistuneet jihadistit ovat palatessaan Suomen turvallisuudelle potentiaalinen uhka. Tähän on oltava valmis vastaamaan järeinkin keinoin, kuten Suomen kansalaisuuden poisottamisella kaksoiskansalaistapauksissa, ja ääritilanteissa maahantulokielloin. Myös terrorismin rahoittamiseen on saatava tiukemmat rangaistukset.

”On hyvä, että sisäministeriössä on tiedostettu nopeasti muuttunut tilanne ja tiukentavia lakimuutoksia muun muassa terroristiryhmän toimintaan osallistumisen kriminalisoimisesta valmistellaan. Nuorten radikalisoitumista suomalaisjihadistiksi tulee ennaltaehkäistä pyrkimällä estämään propagandistisen viha-aineiston levittämisen muun muassa Internetissä”, KD Nuorten väistyvä puheenjohtaja Mikko Kiuttu toteaa.
Lisätiedot:

Mikko Kiuttu
KD Nuorten puheenjohtaja
+358 41 434 4921
mikko.kiuttu@kdnuoret.fi