KD Nuorten tärpit puoluekokoukseen

Kristillisdemokraatit kokoontuu puoluekokoukseen 24.-25.8. Ouluun. Joka toinen vuosi järjestettävässä puoluekokouksessa päätetään puolueen linjasta ja valitaan puolueen puheenjohtajisto ja puolue-elinten jäsenet seuraavalle kahdelle vuodelle. Tässä KD Nuorten top 3 tärppiä viikonlopun kokoukseen. Näitä et halua missata!

1. Varapuheenjohtajavaali
Puolueen puheenjohtajaksi ei ole ehdolla muita nimiä kuin jatkokautta tavoitteleva Sari Essayah. Varapuheenjohtajavaalista sen sijaan tulee sitäkin mielenkiintoisempi, sillä ehdokkaita on kisaan ilmoittautunut peräti kymmenen. Vaali on varmasti mielenkiintoinen, sillä ehdokkaiden joukosta löytyy niin pitkän linjan kokemusta kuin nuoruuden intoa ja uutta näkemystä. KD Nuorten oma ehdokas varapuheenjohtajistoon on Viljami Haavisto, joka kampanjoi puolueen voimakkaaseen uudistamiseen liittyvillä teemoilla. Lue lisää Viljamin ehdokkuudesta täältä.

2. Puoluekokousaloitteet
Puoluekokous on erinomainen paikka päättää puolueen tulevasta linjasta ja tehdä uusia poliittisia avauksia. Puoluekokoukselle jätetyt aloitteet käsitellään toisena kokouspäivänä sunnuntaina. KD Nuoret on jättänyt puoluekokoukselle ennätykselliset 12 aloitetta. Nuorisojärjestö haluaa puolueen ottavan kantaa muun muassa sukupuolineutraalien kutsuntojen puolesta ja ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumisesta. Katso kaikki KD Nuorten puoluekokousaloitteet täältä.

3. Illanvietto
Puoluekokousviikonloppu ei ole pelkästään puuduttavaa kokoustamista, vaan myös rennolle yhdessäololle on paikkansa. Tervetuloa lauantaina klo 20 alkaen viettämään iltaa hyvässä seurassa vapaamuotoisesti ravintola Mallaskellariin. Klikkaa itsesi Facebook-tapahtumaan tästä.

Nähdään viikonloppuna Oulussa!