Uutiset

PS-nuorten pilapiirroskilpailu lisää vastakkainasettelua, ei sananvapautta

Viimeaikaiset ranskalaiseen Charlie Hebdo-satiirilehteen kohdistuneet väkivallanteot puhuttavat myös kotimaassa. Perussuomalaisten nuorten lehti järjestää kilpailun “sananvapauden puolesta” ja haastaa myös muita nuorisojärjestöjä julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia. KD Nuorten puheenjohtajana en kuitenkaan lämpene tälle haasteelle emmekä ota haastetta vastaan.

Kristillisdemokraatteina uskomme siihen, että sananvapauden käyttäminen lyömäaseena muita vastaan on esimerkki siitä, miten perusoikeuksia voi käyttää kyseenalaisella tavalla. Pilapiirroskilpailu lisää vastakkainasettelua entisestään, kun todellisuudessa tarvittaisiin aitoa dialogia ja ymmärrystä puolin ja toisin.

On selvää, että jokaisella on oikeus sananvapauteen. Myös pilapiirroskilpailun järjestämisessä. Mielestäni sananvapautta tulisi käyttää muiden vapauksien, kuten uskonnonvapauden, puolustamiseen – ei niiden loukkaamiseen.

Pilapiirroskilpailu onkin ensisijaisesti mauton idea. Ranskan tapahtumien jälkeen emme kaipaa Suomessa minkäänlaista kansankiihotusta. Pelkästään yhteen uskontokuntaan kohdistettu vastakampanja ääriryhmittymien tekojen seurauksena ei edistä tilanteen rauhoittumista.

Osittain valtionrahoituksesta riippuvaisten poliittisten nuorisojärjestöjen järjestämisvastuu tällaisissa tempauksissa on arveluttavaa. PS-nuorten pilapiirroskilpailun voittajalle on luvattu 200 euron palkkio.

Remo Ronkainen

Suomen Kristillisdemokraattisten Nuorten puheenjohtaja

Lue myös