Blogit

Myös sulle on tilaa KD Nuorten Karrien ja Iinesten joukkoon!

Mistä on KD Nuoret tehty? Millaisia tyyppejä mahtuu nuorisojärjestön joukkoon? Tsekkaapa nämä tyypit, niin tiedät jo hieman enemmän KD Nuorista!

 

Patrik Poliitikko osallistuu paneeleihin, ja erityisesti keskustelut ulko-ja turvallisuuspolitiikasta saavat hänet syttymään. Voi olla, että toiset Patrikit innostuvat kuntapolitiikasta ja toiset ovat syntyneet väittelemään mistä vaan. KD Nuoret on Patrikille mahtava mahdollisuus harjoitella politiikan tekoa turvallisesti, onnistuen ja epäonnistuen. Patrik myös osallistuu mielellään kaikkiin mahdollisiin vaaleihin, ja ymmärtää todellakin niiden suuren merkityksen.

 

Iines Innovaattorilla taas on kaikenlaisia ideoita, joita hän heittää ilmoille kokouksissa. Niistä kymmenesosa on toteutettavia, mutta Iineksen ansiosta KD Nuoret lanseeraa toinen toistaan parempia mainoksia, kampanjoita ja tapahtumia. Ilman Iineksen näkökulmia KD Nuortenkin historia toistaisi vain itseään.

 

Karri Koodaaja taitaa some-maailman salat. Hänen toiminta-ajatuksenaan on, että ajassa pysytään. Niinpä hän ymmärtää, miten nykynuori kohdataan. Hän on aikaansa edellä ja tietää, millä koodilla milloinkin koodaillaan. Hän on pienestä pitäen tehnyt animaationsa ja jatkaa sitä nyt KD Nuorten kotisivuilla.

 

Piia Puuhaaja ei pidä itseään niinkään peruspoliitikkona, vaan haluaa ajaa yhteistä asiaa tarjoamalla kahvia, postittamalla kokouskutsuja, pystyttämällä toritelttoja tai kohtaamalla ihmisiä kaduilla. Piia tahtoo puhumisen sijasta toimintaa ja asioiden vatvomisen sijasta konkreettisia päätöksiä. Erityisesti erilaiset kampanjat, joissa Piia saa touhuta täysillä, ovat parasta KD Nuorissa.

 

Pauliina Paikallistoimija on ainoana nuorena mukana kuntansa paikallisosaston kokouksissa ja saa tarkastaa säännöllisesti pöytäkirjoja. Hän saa myös kaikkia mahdollisia muita vastuita aivan niin paljon kuin haluaa. Pauliina on uskollinen puurtaja, joka ei liiemmin kaipaile valtakunnallista tunnettavuutta.

 

Kimmo Kokoustaja rakastaa kaavoja, kokouksia ja byrokratiaa. Vaikka KD Nuoret pyrkiikin olemaan vähemmän jäykkä organisaatio, on toimittava kuitenkin pykälien mukaan. Kimmolle tämä sopii paremmin kuin hyvin, ja niinpä hän saa toimia kokouksissa usein puheenjohtajana tai sihteerinä. Joka kokouksessa hän pyytää vähintäänkin kymmenen kommenttipuheenvuoroa ja ehdottaa toiset kymmenen muutosehdotusta.

 

Varmasti KD Nuorten alle mahtuu vielä Sakareita, Elloja, Niiloja ja Marejakin, mutta tässä on esimerkkejä siitä, miten jokainen varmasti löytää paikkansa nuorisojärjestössä. Järjestö on loistava paikka harjoitella vaikuttamista eri keinoin, ja siksi siinä kannattaa olla mukana. Kaikkien ei tarvitse ymmärtää kaikkia politiikan syy-seuraus-yhteyksiä tai päivittää Twitteriin joka toinen minuutti. Kaikki ei myöskään ole torikohtaajia tai kokoustaitajia, vaan jokaisella on oma paikkansa. Kaikesta voi oppia jotain, mutta voit valita, missä tahdot tulla taitajaksi – tai ainakin sen paikan puurtajaksi!

 

Emilia Raittila
Hämeen KD Nuorten pj

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.