Kannanotto

KD Nuoret: Työmatkapyöräilyn kannustimet paremmiksi

KD Nuoret vaatii, että pyöräilystä maksettavaa verovapaata kilometrikorvausta ja pyöräilyn verovähennysoikeutta tulee korottaa tuntuvasti. Pyöräilystä verovähennyksinä tai verottomina matkakorvauksina maksettava korvaus on lähinnä naurettava verrattuna autoilijoille maksettuun “palkkaan”.

“Autoilijoille keskimääräiset todelliset kilometrikustannukset ovat tyypillisesti 20-30 snt/km. Siitä huolimatta työnantaja voi maksaa autoilijoille korvausta oman auton käytöstä 42 snt/km. Pyöräilystä vastaava korvaus on 10 snt/km. Samoin verovähennyksiä laskettaessa autolle matkakustannuksia lasketaan 24 snt/km, mutta pyörälle kertakorvaus 85 euroa vuodessa.” KD Nuorten hallituksen jäsen Taisto Laato täsmentää.

Pyöräilyn todelliset kilometrikustannukset peruspolkupyörällä ilman pyörän hankintakustannusta ovat noin 11000 km seurannan perusteella 12 snt/km, kun huollot tehdään itse. Ulkoisen huollon käyttäminen kasvattaa kustannuksia tätäkin korkeammaksi. Pyörän ylläpidon kulut ylittävät nykyisen korvaustason. “Kilometrikorvauksen kaksinkertaistaminen nykyisestä 20 snt/km on valtiolle pieni kuluerä, mutta kannustaa terveelliseen elämäntapaan ja päästöttömään liikkumiseen.” Laato kiteyttää.

Lisätiedot:

Taisto Laato
KD Nuorten hallituksen jäsen
+358 442 929 553
taisto.laato@kdnuoret.fi

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.