Muu

KD nimesi ensimmäiset eurovaaliehdokkaat: kolme nuorta ehdolle

Hämeenlinnassa kokoontunut Kristillisdemokraattien puoluehallitus nimesi tänään viisi ensimmäistä eurovaaliehdokastaan. Viidestä nimetystä ehdokkaista peräti kolme on nuoria: Elsi Ranta Tampereelta, Jasmin Pyöriäinen Joensuusta sekä Miikka-Markus Leskinen Parkanosta.

Elsi Ranta, 24, on KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja ja kansainvälisten asioiden sihteeri sekä EPP:n nuorisojärjestön YEPP-delegaatti. Ranta opiskelee valtiotieteitä ja työskentelee parhaillaan KD:n eduskuntaryhmän palveluksessa. Ranta on asunut vuosia Sveitsissä ja Ranskassa sekä ollut myös Euroopan parlamentissa harjoittelijana.

Jasmin Pyöriäinen, 29, on filosofian maisteri ja työskentelee englannin kielen opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Hän toimi KD:n kaupunginvaltuutettuna 2017-2018 Kiteellä. Hän on KD:n Pohjois-Karjalan piirisihteeri ja Joensuun osaston johtokunnan jäsen.

Miikka-Markus Leskinen, 33, on kansainvälisten suhteiden tieteenalalta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri ja tohtorikoulutettava Lapin yliopistosta. Hän työskentelee parhaillaan media-asiantuntijana liike-elämän palveluksessa. Hän on Parkanon Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

“On todella hienoa, että enemmistö puolueen nyt nimeämistä eurovaaliehdokkaista on nuoria”, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa. “KD Nuoret lähtee määrätietoisesti ja innokkaana kohti eurovaaleja”, Sarasmaa jatkaa.

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.