EhdokkaatHelsingin vaalipiiri

Aleksi Sarasmaa

Opiskelija, KD Nuorten puheenjohtaja
Etu-Töölö, Helsinki

“Tulevaisuuden ratkaisuja.”

Olen 25-vuotias helsinkiläinen KD Nuorten puheenjohtaja. Opiskelen oikeustiedettä Helsingin yliopistossa ja kauppatieteitä Aalto-yliopistossa. Opintojeni ohella työskentelen lakimiesharjoittelijana kolmannella sektorilla. Vapaa-aikani kuluu yritystoiminnan parissa sekä harrastaen musiikkia, ruoanlaittoa ja kirjallisuutta. Pidän itseäni urbaanina ja talousliberaalina konservatiivina. Haluan olla rakentamassa kaikille turvallisempaa, oikeudenmukaisempaa ja kannustavampaa Suomea.


Miikka Korpiranta

Helsingin KD Nuorten puheenjohtaja, teologian yo.
Vuosaari, Helsinki

“Rohkeus rakentaa tulevaisuutta.”

31-vuotias perinteisen puoluepolitiikan ulkopuolelta kaksi vuotta sitten kuntavaaleihin ehdolle lähtenyt kahden pojan isä, teologian yo, Helsingin KD-nuorten pj. Uskon sanojen takana seisomiseen, rohkeuteen puhua rehellisesti ja suoraan, mutta rakentavasti. Haluan näyttää ja osoittaa erilaista tietä ja viedä takaisin kohti hyvinvointiyhteiskuntaa.
Minulle tärkeimmät asiat tulevalla kaudella ovat luonto ja ilmastonmuutoskysymykset. Koska, jos näitä ei ratkaista nyt, muilla teemoilla ei ole merkitystä.
Näiden jälkeen tulevat lapsiperheiden arjen parantaminen, vanhustenhuollon toimivuus, vammaispalveluiden ja omaishoidon säädösten yhdenmukaistaminen sekä turvallisuustilanteen parantaminen.
Lisäksi ajan veropolitiikassa näkemystä, jossa verotetaan omaisuuden myynnistä saatavia tuloja ja kulutusta sen haittojen mukaan, näin voimme laskea ansiotulojen verotusta.
KD:läisenä seison samassa rintamassa mm. sosiaaliturvan uudistamisessa (Maanselän malli).


Krista Lyyränen

Muusikko, sosionomiopiskelija
Ullanlinna, Helsinki

“Onko valtiomme todella hyvinviontivaltio? Tai ehkä valtiomme on hyvinvointivaltio, mutta sen ihmiset eivät voi hyvin. Autetaan huono-osaisia, syrjäytyneitä ja niitä jotka apua tarvitsevat!”

Hei! Olen 28-vuotias muusikko ja sosionomi-opiskelija UIlanlinnasta. Olen ollut politiikassa mukana kuusi vuotta ja kuulun Suomen Kristillisdemokraattiseen puolueeseen. Olen ollut monta vuotta aktiivinen Helsingin KD Nuorten toiminnassa ja olen tällä hetkellä KD Helsingin piirin hallituksen sihteeri. Aiempina vuosina olen toiminut mm. varapuheenjohtajana sekä taloudenhoitajana ja hallituksen jäsenenä. Olen myös ollut aktiivinen KD Helsingin naisten piirissä ja olen kuulunut hallitukseen. Olen kuulunut myös Helsingin eteläisen KD piirin hallitukseen. Olen työskennellyt aiemmin kehtiysvammaisten kanssa Lyhty ry:ssä. Uudenmaan vaalipiiri
Andrei Hinkonen

Pastori, luottamushenkilö
Vantaa

“Meidän isänmaa on kotimme.”

Minulla on ihana vaimo ja vastasyntynyt lapsi. Toimin pastorina, sekä hyväntekeväisyysjärjestön toiminnanjohtajana. Olen pyhittänyt elämäni, jotta palvella ja auttaa ihmisiä. Tämä on elämäni kutsumus. 
Synnyin Virossa, mutta lapsena perheemme muutti Suomeen paluumuuttajina. Tunnen erilaiset kulttuurit ja osaan tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tunnen hyvin maahanmuuttajien mentaliteettia ja heidän haasteita Suomen yhteiskunnassa. 

Rakastan Suomen kansaa ja toivon, että pystyn tuomaan paljon hyvää tälle yhteiskunnalle!Varsinais-Suomen vaalipiiri
Niko Kivimäki

Opiskelija
Turku

“Uskalla sanoa mitä ajattelet.”

Olen 23-vuotias tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Turun yliopistossa. Vietin lapsuuteni ja lukiovuoteni Raumalla ja muutin Turkuun korkeakouluopintojen vuoksi.
Vietän vapaa-aikaa mielelläni seurakunnan tapahtumissa ja erilaisissa nuorten aikuisten sekä opiskelijoiden illoissa. Toimin tällä hetkellä Turun opiskelija- ja koululaislähetyksen eli Opkon hallituksen puheenjohtajana. 
Kiinnostukseni politiikkaan heräsi yliopisto-opintojeni alkuvuosina, jolloin aloin kiinnittää enemmän huomiota ympärilläni olevaan yhteiskuntaan ja sen ongelmiin. Ymmärsin, että jos haluan muutosta, minun tulee tehdä itse töitä sen eteen. Pidän tärkeinä asioina etenkin lapsiperheiden, vanhusten ja nuorten aseman parantamista, hyvää koulutusta ja varhaiskasvatusta, kansalaisten turvallisuuden turvaamista, työnteon kannattavuuden lisäämistä, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaa sekä sananvapautta. Tavoitteenani on, että rakentaisimme yhdessä kestävää ja parempaa Suomea nykyisille ja tuleville sukupolville.Satakunnan vaalipiiri
Emilia Laihonen

Luokanopettaja, kotiäiti
Jämijärvi

“Älä menetä toivoasi – istuta tänään omenapuu antamalla äänesi toivon puolesta!”

Olen 30-vuotias kristitty, vaimo, äiti ja luokanopettaja Pohjois-Satakunnasta. Open töitä ehdin tehdä 4 vuotta ennen esikoistamme. Tällä hetkellä olen toista vuotta kotona pojan (1v 5kk) kanssa. Kotiäitiys jatkunee, sillä perheeseemme on tulossa kesällä toinen lapsi. 
Olen ollut KD:n toiminnassa mukana vajaa 10 vuotta. (Satakunnan KD Nuorten hallituksen jäsen 2011-2012, KD Nuorten hallituksen jäsen 2013 ja 2. vpj 2014, Hämeen KD Nuorten pj. 2013-2015, puoluevaltuuston jäsen 2014-2015.) Muutamien vuosien hiljaiselon jälkeen koin tarpeelliseksi jälleen antaa panokseni KD:lle asettumalla eduskuntavaaliehdokkaaksi.
Tärkeitä asioita itselleni ovat perheiden hyvinvointi ja valinnanvapaus, nuorten päihderiippuvuuksien ja syrjäytymisen ehkäiseminen, mielipiteen- ja omantunnonvapaus, lähituotteiden suosiminen sekä yrittäjien tukeminen.

Johanna Vähäkainu

YTM, sairaanhoitaja (AMK)
Pori

Olen 32-vuotias sairaanhoitaja sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Viime ajat työelämässä olen työskennellyt erikoissairaanhoidossa tehden eripituisia sairaanhoitajan sijaisuuksia. Pääasiassa olen viimevuodet työskennellyt neurologialla, jossa työ koostuu sekä akuutista vuodeostotyöstä että työstä stroke -valvonnassa. Lisäksi olen vieraillut työn puitteissa mm. päivystysosastolla ja kuntoutuksessa. Olen hoitajana kohdannut paljon erilaisia ihmisiä vauvasta vaariin. Työn ohessa olen opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteriksi, pääaineena sosiaalipolitiikka. Vapaa-ajalla harrastan urheilu eri muodoissa ja tykkään liikkua ulkona niin jalkaisin kuin talvella sukset tai luistimet jalassa.
Tällä hetkellä näen tärkeimpinä yhteiskunnallisina haasteina sosiaali- ja terveyspalveluiden laadun säilyttämisen sekä parantamisen kaikkialla Suomessa, nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytymisen ehkäisemisen sekä suomalaisen lähiruuan saatavuuden jatkossakin.  Toisaalta myös kansanväliset kriisit ja lisääntynyt turvattomuus ovat tuoneet omat haasteensa. Pakolaisuus on lisääntynyt maailmalla ja jokainen todella turvapaikan tarpeessa oleva ansaitsisi saada inhimillisen elämän ja kohtelun. Toisaalta maahanmuuton lieveilmiöt ovat lisänneet erityisesti meidän nuorten naisten ja tyttöjen turvattomuutta: turvallinen liikkuminen ulkona ei ole enää itsestään selvyys. on lisännyt. Voin siis todeta, että yhteiskunnassamme on monia suuria haasteita.Hämeen vaalipiiri
Viljami Haavisto

Pääsihteeri, toimittaja
Forssa

“On aika olla eri mieltä.”

Olen 22-vuotias forssalainen ja työskentelen KD Nuorten pääsihteerinä. Aiemmin olen toiminut muun muassa Suomen vanhimman opiskelija- ja kulttuurijulkaisu Kyyhkysen vastaavana päätoimittajana sekä hyväntekeväisyysjärjestö IYC Suomen projektipäällikkönä. Olen teologian ja estetiikan ylioppilas Helsingin yliopistosta.
Olemme jo vähän aikaa eläneet maailmassa, jossa etsitään uusia ja taas uusia tapoja ravistella yhteiskuntajärjestystä ja sen rajoja. Haluan olla peräänkuuluttamassa avointa keskusteluilmapiiriä, jossa vaikeistakaan asioista ei vaieta. On aika olla eri mieltä.
Kampanjassani olen eri mieltä maahamuutosta, turvallisuudesta ja kymmenistä sukupuolista. Maahanmuuton tulee mielestäni pohjautua kannattavuuteen ja turvapaikanhakijoita tulee vastaanottaa vain pakolaiskiintiön mukaisesti. Poliisin määrärahoja on kasvatettava. Biologisia ominaisuuksia ei voi kuopata, eikä sukupuoli voi olla ilmoitusasia.


Elina-Maarit Kinnunen

Lähihoitaja
Heinola

“Edistystä ja empatiaa.”

Olen valmistunut 2016 lähihoitajaksi mielenterveys-ja päihdetyön osaamisalasta. Opiskelin Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksella.
Työtä olen tehnyt henkilökohtaisena avustajana, lähihoitajana erilaisten asiakasryhmien kanssa sekä ohjaajana lastensuojelulaitoksessa (13-17-vuotiaiden parissa)
Tällä hetkellä opiskelen Järvenpään Seurakuntaopistolla seurakunta-ja hautauspalvelualaa, josta valmistun suntioksi 2020.
Olen työharjoittelussa Heinolan seurakunnalla ainakin tämän kuluvan vuoden. Eläinsuojelutyö minua on kiinnostanut jo lapsesta asti. Olen toiminut sijaiskotina eli hoidin luokseni sijoitettuja kissanpentuja yhteistyössä Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa.
Sijaiskotitoiminnan lopetettuani siirryin Lahden seudun eläinsuojeluyhdistyksen hallitukseen, jossa toimin nyt sihteerinä ja pian myös rahastonhoitajana. Toimintamme perustuu ennaltaehkäisevään työhön.Pirkanmaan vaalipiiri
Linda-Riina Laakso

Pääsihteeri, yrittäjä
Tampere

Kansainvälinen, isänmaallisesti ajatteleva tamperelainen poliittisen nuorisojärjestön pääsihteeri, yrittäjä sekä maisteriopiskelija. Erityisesti kiinnostunut kansainvälisestä ja turvallisuuspolitiikasta. Lisäksi olen pienen pojan äiti, joka on ehtinyt tekemään Brysselissä ihmiskaupanvastaista työtä, koordinoinut vankilatyötä Belgian vankiloissa, tehnyt kehitysyhteistyötä Intiassa, opettanut lakimiehiä ja ihmisoikeusaktivisteja Nepalissa ja luennoinut tunisialaisille poliitikoille Suomen vaalijärjestelmästä.
”Poliittinen broileri” vuodesta 2013, johon on kuulunut mm. KUVAJO:n jäsenyys, Tampereen Kaupungin poliittisen valtuustoryhmän sihteerinä toimiminen, lautamiehenä olo Helsingin käräjäoikeudessa sekä toiminut Suomen nuorisodelegaattina Euroopan Neuvoston aluehallintokongressin 32. ja 33. istunnossa Strasbourgissa sekä Euroopassa YEPP-delegaattina. Ehdolla Eduskuntaan 2019. Lisää voit käydä tutustumassa: www.lindariina.fi

Juho Leppänen

Yrittäjä
Tampere

“Uusia näkökulmia tulevaan.”

Nuori perheenisä Tampereelta, joka porhaltaa paraikaa ruuhkavuosien läpi kahden lapsen ja useamman yrityksen kasvattamisen ehdoilla.
Minulle on tärkeää, että kaikki Suomessa ymmärtäisivät kuinka hyvät mahdollisuudet meillä on. Maailman katseet kiinnittyvät entistä enemmän pohjoismaihin, kun etsitään inspiraatiota. Meillä on sitä kautta entistä suurempi vastuu kehittää ja parantaa Suomea yhdessä, ilman omaan taskuun ohjautuvaa suhmurointia ja välistävetämisiä. Yritykset, yhteiskunta, yhdistykset ja yksilöt yhdessä.


Joni Mutila

Opiskelija
Tampere

“Katse kohti tulevaisuutta ja valoisampaa huomista.”

Olen 22v opiskelija tampereelta. Opiskelijat sekä nuorten hyvinvointi on lähellä sydäntä ja yksi isoimmista asioista joita haluan nostaa esille. Huomisen teknologia kiinnostaa ja sitä seurailen jatkuvasti. Suomesta hiilivapaa 2022? Tälle moni nauraa mutta itse näin mahdollisena oikeiden valintojen ja tekojen kautta. Tulevaisuus on vain nurkan takana, pitää vain uskaltaa kurkata.

Savo-Karjalan vaalipiiri
Jasmin Pyöriäinen

Yliopisto-opettaja, FM
Joensuu

“Puolestasi – Pyöriäinen.”

Vahva maa ansaitsee sitoutuneita ja ratkaisukeskeisiä tekijöitä. Olen Pohjois-Karjalassa syntynyt katraan esikoinen, jolle kotiseutu on rakas. Kolmessa vuosikymmenessä olen oppinut, että tärkeintä on perhe, puoliso ja mahdollisuus luottaa tulevaisuuteen elinvoimaisessa ja turvallisessa Suomessa. Parasta elämässä ovat pienet hetket, kuten hiljaisen metsän nokipannukahvit hyvässä seurassa talvipakkasilla.
Olen intuitiivinen ja myötätuntoinen puuhanainen, jonka parhaat ominaisuudet tulevat esiin tiimityössä. Ehkä siksi teen opettajan työtä, jossa nuoret ja aikuiset motivoivat aina parhaimpaan. Uskon ihmisen itseisarvoon ja siihen, että jokaiselle kuuluu yhdenvertaiset oikeudet rakentaa omaa elämää.
Haluan keskittää taitoni ja osaamiseni sellaisen yhteiskunnan rakentamiseen, jossa jokainen pysyy mukana. Unelmoin elinvoimaisesta Itä-Suomesta, jossa jokainen voi nauttia puhtaasta luonnosta ja luottaa siihen, että kotiseudulla on tulevaisuus. Minkä teen, teen rehellisesti sydämellä.
Toimin KD:n Pohjois-Karjalan piirin piirisihteerinä ja Joensuun osaston johtokunnan jäsenenä. Ennen muuttoa Joensuuhun olin Kiteen kaupunginvaltuutettu 2017-2018.Vaasan vaalipiiri

Leo Byskata

Taloustieteen opiskelija, ekonomiestuderande
Kruunupyy, Vaasa

“Oikealla suoralla, Med en rak höger.”

Jag är en 24-åring från Terjärv som studerar produktionsekonomi. Jag är gift sen sommaren och bor för tillfället i Vasa. Jag verkar som fullmäktigeledamot i Kronoby kommunfullmäktige och är ordförande för Kristdemokraternas svenska organisation. 
Som politiker vill jag verka för att det skall finnas goda förutsättningar att idka företagsverksamhet i framtiden. Det är de små och medelstora företagen som är ryggraden i Finlands ekonomi. Finland måste också få bukt på den kontinuerligt växande offentliga skuldbördan. Det krävs konkreta strukturella förnyelser för att vi även i framtiden skall kunna upprätthålla en fungerande välfärdsstat.
 Jag är övertygad om att de grundläggande kristna värderingarna har historiskt varit orsaken till Finlands framgång. Dessa värderingar vill jag värna om så att vi kan vara framgångsrika även i framtiden! 
Olen 24-vuotias tuotantotalouden opiskelija Teerijärveltä. Tällä hetkellä asun Vaasassa. Toivon, että Suomi on tulevaisuudessa yrittäjäystävällinen ja oikeudenmukainen hyvinvointivaltio, jossa jokaisen on hyvä elää ja asua.Keski-Suomen vaalipiiri
Niko Ekqvist

Vartija
Keuruu

“Kohti parempaa Suomea.”

Viimeaikoina esille nousseet puutteet vanhusten hoidossa eivät tulleet itselle yllätyksenä. Sukulaisten työskennellessä alalla eri puolilla Suomea, en ole yllättynyt uutisesta, että vanhusten hoidossa tapahtuu laimin lyöntejä. Tämä on seurausta arvo valinnoista, joita on tehty jo 90-luvulta. 

Asuessani eri puolilla Suomea, olen nähnyt kuinka erilaiset tarpeet vallitsevat eri puolella Suomea. Meillä on yhteinen maa jota meidän tulee rakentaa yhdessä, unohtamatta niitä, jotka ovat sen meille jättäneet.Roosa-Maria Kauppinen

Sairaanhoitaja, teologian opiskelija

“Vastuu vapaudesta.”

Olen 27-vuotias KD Nuorten hallituksen ja Keski-Suomen KD Nuorten piirin jäsen, jossa johdin puheenjohtajana 2014-2018. Olen toiminut Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän valtuustossa. Olen kotoisin Laukaasta ja koulutukseltani sairaanhoitaja. Opiskelen teologiaa Itä-Suomen yliopistossa. Vapaa-aikana olen vastuissa seurakunnassa, harrastan liikuntaa ja musiikkia. Haluan olla rakentamassa yhdessä turvallisempaa ja oikeudenmukaisempaa Suomea.