Arvosana Blogit

Eduskuntavaaliteemat à la KD Nuoret

Hyvinvointivaltio uhkaa rapistua, päivitetään järjestelmä 2.0-versioon

Mihin hyvinvointivaltio ja sen erilaiset palvelut perustuvat? Siihen tosiasiaan, että yhteiskuntamme talouden verisuonisto pysyy liikkeessä ja luo uutta varallisuutta, jotta voidaan palveluita ja tulonsiirtoja toteuttaa ja etuuksia jakaa opiskelijoille, lapsiperheille tai sitä tarvitseville heikompiosaisille. Tämän turvaaminen ja mahdollistaminen myös tulevaisuudessa vaatii meiltä Suomen laajamittaistaperuskorjaamista.

Velkaantuminen vahingoittaa lastasi

Suomi on velkaantumisen suossa, josta nouseminen on nyt ilman talouskasvun vetoapua erittäin haasteellista. Valtion velka on tuplaantunut reilussa viidessä vuodessa. Haasteita riittää ja tällä kehityskululla erityisesti nuoret ja lapsemme joutuvat tulevaisuudessa velan maksumiehiksi ja naisiksi. Lisävelanotolle on saatava stoppi!

Yrittäisitkö itse?

Yritteliäs ote elämään opitaan jo kotikasvatuksessa. Tarvitsemme lisää nuoria yrittäjiä, kannustavaa koulu- ja työympäristöä sekä uudenlaista johtamisen kulttuuria. Suomi nousee vain uusilla rohkeilla ideoilla, ahkeruudella ja yhteistyöllä. Vanheneva väestörakenteemme suorastaan huutaa kaikkia käsipareja yhteiskuntamme rakentamiseen. Tulevaisuutemme nojaa nuoren sukupolven yritysideoihin, joilla luodaan työpaikkoja ja luovia menestystarinoita.

Elämme hyvinvoivista yrityksistä

KD Nuoret kannattaa muun muassa seuraavia yrittäjyyttä tukevia toimenpiteitä: Yksinyrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamisen tukemista, yrittäjien sosiaaliturvan kehittämistä ja erityisesti pienyritysten lainsäädännöllisiä velvoitteita on karsittava. Annetaan yrittäjien keskittyä työntekoon! Perheyritysten sukupolvenvaihdoksiin on vihdoin luvassa helpotuksia hallituksen vaatiman selvitystyön pohjalta. KD Nuoret on onnistuneesti pitänyt asiaa esillä useissa eri yhteyksissä. Yrittäjien ääni on saatava kuulumaan työmarkkinapöytiin!

Koulupenkiltä palkkaduuniin ja elämisen perustarpeet

Koulukäynti antaa nuorelle oppimisen elämyksiä, tietoja ja taitoja tulevaisuutta varten. KD Nuorten mielestä koulukiusaamiseen pitää puuttua nykyistä tiukemmin, asenteena nollatoleranssi. Yksikään lapsi tai nuori ei ansaitse tulla kiusatuksi, koska vaikutuksilla on usein pitkä ja tuhoisa vaikutus. Monia kiusataan erilaisuutensa vuoksi, kuten uskontonsa, ihon värin tai vammaisuuden takia. Vastuu on ennen kaikkea vanhemmilla ja opettajilla, mutta yhteiskunnan tulisi aktiivisemmin nostaa esiin myös arjen sankareita, jotka puolustavat kiusattuja. Koulurauha kuuluu kaikille oppilaille!

Yhteisvoimin turvataan isänmaan rajat

KD Nuoret on todennut, että uskottava oma puolustuksemme tarvitsee lisäksi syventyvää yhteistyötä niin Pohjoismaiden kuin Natonkin kanssa. Puolustuskumppaneista saamme ennaltaehkäisevää pelotevaikutusta mahdollista vihollistoimintaa vastaan, lisäturvaa huoltovarmuuteemme, säästöjä materiaalihankinnoissa ja muiden maiden tiedustelutietoa. Suomen ja Ruotsin tulee yhdessä ajaa aktiivisesti Naton täysjäsenyyden hakemista seuraavien vuosien aikana.

Perheet – yhteiskunnan selkäranka

Perheiden merkitystä ei liiaksi voi korostaa. Yhteiskunnan tulee kaikin mahdollisin keinoin tukea perheitä eri elämänvaiheissa, jotta ne säilyvät ehjinä. Yhtä tärkeää on myös perheiden valinnanvapauden puolustaminen esimerkiksi lastenhoitoa koskevissa kysymyksissä. Perheiden hajoamisia on estettävä panostamalla varhaiseen perhetukeen, jota on helposti saatavilla.

Teksti: Mikko Kiuttu

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.