Arvosana Blogit

Avoimien ovien ilta houkutteli uusia KD Nuoria kahvittelemaan

Helsingin Punavuoren vilkkaalla kävelykadulla huomio kiinnittyy seesteiseen lounasravintolaan. Tyylikäs Roba Cafe on avattu vasta pari kuukautta sitten, mutta ihmiset ovat löytäneet hyvin tiensä lämminhenkiseen kohtaamispaikkaan. Suoraan kadulta voi astua myös kahvilan viihtyisään Valo-kabinettiin, joka on varattu maaliskuisena tiistai-iltana KD Nuorten käyttöön.

Henkilökunta kantaa kabinettiin kahvia ja kanapiirakkaa, kun KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja Markus Metsala kokoaa liekkilogolla varustettua roll-upia ja pystyttää kadulle nuorisojärjestön lipun. Samalla pääsihteeri Milka Taivassalo lähettää medialle nuorisojärjestön kannanottoa hallituksen kaavailemiin opintotukileikkauksiin liittyen.

”Walk in evening with KD Nuoret” on nuorisojärjestön uusi toimintamuoto. Kahvittelun ja keskustelun siivittämän rennon illan on tarkoitus houkutella uusia ihmisiä tutustumaan KD Nuoriin ilman jähmeää kokouskulttuuria. Järjestäjät kutsuvat muita nuoria mukaan omasta tuttava- ja vaikutuspiiristään.

Kahvilaan valuu KD Nuorten konkareiden lisäksi tuoreita jäseniä. Lusikoiden kilistessä kahvikupeissa keskustelu kääntyy päivän uutispommiin, opintotukileikkauksiin. Samalla keskustelijoiden omat opiskelutaustat ja mielipiteet tulevat toisille tutuiksi. Kokouskaavaa ei tarvita, kun illan edetessä aiheet lipuvat luonnostaan asepalveluksesta peruskoulun perhekasvatukseen.

Keskustelun lomassa on heitelty monia hyvä ajatuksia KD Nuorten toimintaan ja politiikkaan liittyen. Parhaat palat poimitaan muistiin, jotta nuorisojärjestön hallitus voi halutessaan lähteä edistämään ideoita. Myös uusia kontakteja on syntynyt. Ennen illan päättymistä kiitetään ensi kertaa KD Nuorten tilaisuuteen osallistuja ja he saavat pienet tervetuliaislahjat, kotimaiset villasukat. Ne muistuttavat pehmeistä arvoista ja lämmittävät mieltä sekä varpaita.

Yksi ensikertalaisista on espoolainen Jiska Gröhn, joka on tyytyväinen osallistuttuaan iltaan. ”Tämä positiivinen porukka saa innostumaan politiikan tekemisestä. Ollaan selvästi valmiita näkemään vaivaa, että saataisiin tehtyä Suomesta parempi paikka”, hän kuvailee tunnelmiaan tilaisuuden jälkeen. Tämänkaltaisille kahvitteluhetkille näyttää olevan tilausta tulevaisuudessakin!

Milka Taivassalo
KD Nuorten pääsihteeri

Ei vastauksia

    Vastaa

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.